Jovanović podneo krivičnu prijavu protiv Vesića zbog turskih autobusa

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović danas je podneo krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića zbog krivičnog dela nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

„Vesić i Vasiljević su odbijanjem da turske BMC autobuse pošalju na vanredni tehnički pregled, uprkos seriji neobjašnjenih incidenata, izložili Beograđane nepotrebnoj neizvesnosti i riziku“, rekao je Jovanović novinarima ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, gde je predao krivičnu prijavu.

Jovanović je istakao da bi oko bezbednosti građana i normalnog javnog prevoza trebalo da postoji saglasnost vlasti i opozicije, ali da su gradski funkcioneri na čelu sa Vesićem „toliko ogrezli u korupciju, mržnju i bahatost“, da čak i u ovoj stvari ne žele da urade najnormalniju i najprirodniju stvar – provere autobuse koji „vrlo izgledno imaju određene tehničke probleme“.

„Time stavljaju lične interese i kaprice iznad bezbednosti Beograđana, što ih čini počiniocima krivičnog dela i nedostojnim za bilo kakve javne funkcije“, naveo je Jovanović.

„Bojim se da iza svega stoji strah Vesića da će potencijalno utvrđivanje sistemskog problema u BMC autobusima otvoriti dalje pitanje spornog tendera na kome su nabavljeni, kao i širu raspravu o katastrofalnom stanju u koje je doveo GSP“, rekao je Jovanović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike