Jovanović: Nisu bili potrebni posrednici Evropskog parlamenta da bismo razgovarali o problemima

Foto: Novi Magazin / Zoran Raš

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović kazao je da nisu bili potrebni posrednici Evropskog parlamenta da bi razgovarali o problemima koji postoje.

Jovanović je istakao da su predstavnici Evropskog parlamenta rekli da su došli da podele odgovornost u traženju rešenja za probleme koji su očigledni.

Jovanović je kazao da ni ta stranka „nije oduševljena partijama sa kojima sede za stolom“ i dodao da je „to njihov posao“.

„Ne znam da bilo ko drugi u Srbiji može da bira partnere sa kojima radi, pa tako ne možemo ni mi. Srbija zaslužuje mnogo ozbiljniju političku generaciju od one koju u ovom trenutku ima i pošto postoje ta međusobna pravila, hajde da poštujemo taj ‘fer-plej'“, ocenio je on.

Jovanović je kazao da mu je žao što „uvek oni koji su po pravilu uzroci svih naših političkih kastrofa, na kraju plaćaju najmanju cenu“.

„Ne želim da biram ni između Vučića i Đilasa, Tadićem nikada nisam bio oduševljen. Ali ova zemlja je ovakva kakva jeste, najviše zbog nas političara“, istakao je on.

On je dodao da su nevladine organizacije CESID i Crta imale „normalne predloge“ i ocenio da „dosta političara ima više političkog iskustva ‘u tom poslu’ od njih“.

„Izbore bojkuju jer nisu zadovoljni izbornim uslovima, a o izbornim uslovima neće da razgovaraju“, naglasio je Jovanović.

Jovanović je rekao da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kazao da je „on vlast sedam godina i da je bolje da deo te vlasti u izbornoj kmpanji podeli sa onima koji misle da ti kao vlast nisi sposoban da vodiš računa o svima, da misliš samo na sebe“.

„Predizborna vlada je bila i ostala naš predlog. Ne vlada da bismo mi bili u njoj, uopšte ne moramo da budemo u njoj“, zaključio je Jovanović.

(Novi magazin)

Napišite komentar