Jovanović: Neću biti deo Vlade, izađite u sredu i glasajte

Član predsedništva „Pokreta Metla 2020“ Miloš Jovanović izjavio je danas da se ne nada pozivu za ulazak u novu Vladu i pozvao građane da u sredu, 1. jula, izađu na birališta na više od 200 mesta gde se oni ponavljaju, i daju podršku toj listi za ulazak u parlament.

„Načelna stvar – da su građani hteli da vide Miloša Jovanovića i bilo koga iz pokreta Metla u izvršnoj vlasti, prvo bi nas stavili u Skupštinu, jer izvršna vlast zavisi od Skupštine. Koliko je naša demokratija bila manjkava, i to sam blag kad to kažem, treba minimalne principe poštovati. Ako niste parlamentarna stranka nemate šta da tražite u izvršnoj vlasti“, rekao je za televiziju N1 Miloš Jovanović.

On je rekao da glasači treba da izađu poštujući sve mere predostrožnosti, i da nose maske, ističući da nisu izbori leglo zaraze, već utakmice i kafići.

Kao primer naveo je da je juče održan drugi krug lokalnih izbora u Francuskoj.

Nešto više od 200.000 birača ima pravo glasa u sredu, a Jovanović računa da će izaći oko 90.000 njih.

„Nama treba 15.000 do 20.000 glasova. Mi se borimo do kraja, to je moguće, a da li je sigurno – daleko od toga. Ali, mogućnost postoji“, ocenio je lider Demokratske stranke Srbije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike