Jovanović (DSS): Vlada nema utvrđenu kosovsku politiku

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da Vlada i predsednik Srbije ni posle šest godina na vlasti nemaju jasnu i utvrđenu kosovsku politiku i da su tako Srbiju uveli u ćorsokak.

„Tragična je činjenica da ni posle šest godina vođenja državnih poslova predsednik Republike i Vlada Srbije nemaju utvrđenu kosovsku politiku i da su time Srbiju uveli u ćorsokak. Njihova kosovska politika nije doživela krah – kosovska politika jednostavno ne postoji“, ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je ocenio i da je, kako se izrazio, „skandalozno“ ponašanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u jednoj televizijskoj emisiji obelodanilo strategiju da se obesmisli svaki dijalog i pobegne od načelne rasprave o kosovskom problemu.

„Sprečavanje razgovora nasilničkim ponašanjem predstavlja očajnički pokušaj da se prikrije istina da vlast nema odgovor ni na jedno pitanje o rešavanju kosovskog problema, ponajmanje na suštinska – šta je njen predlog rešenja, šta podrazumeva pod floskulom ‘kompromisno rešenje’ Šta to Srbija treba da ‘dobije’, pa bi se saglasila sa članstvom Kosova u UN, kako govori predsednik Republike“, upitao je Jovanović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike