Jovanović (DSS): Nema valjanih političkih razloga za vanrdne parlamentarne izbore

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da „nema valjanih političkih razloga“ za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ocenio da bi takva odluka dodatno destabilizovala zemlju.

On je u izjavi za današnje izdanje Blica kazao da „kada postoje ovakve tenzije u društvu, kao i napadi secesionističkih vlasti u Prištini na sve što je srpsko“, izbori bi bili dodatni izvor destabilizacije.

Jovanović je dodao da medijski uslovi „apsolutno nisu primerni jednoj demokratiji, te ni normalnom izbornom procesu“.

„Uopšte se ne opterećujem time da li će biti vanrednih izbora ili neće. Jedino što znam, jeste da će o njima odlučiti jedan čovek, i da za njih nema valjanih političkih razloga“, rekao je Jovanović.

Funkcioneri Srpske napredne stranke najavili su da bi sledeće nedelje mogla da bude doneta odluka da li će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Predsednik izvršnog odbora te stranke Darko Glišićizjavio je današnjim Večernjim novostima da su svi u vrhu te stranke za prevremene izbore a da je jedino predsednik SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić „državne interese stavio iznad stranačkih“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike