Još nepoznat uzrok ogromnog požara u Bejrutu

"Bez obzira na pretpostavke, uzrok ovog požara mora biti otkriven u što kraćem roku, a vinovnici privedeni pravdi", poručio je libanski predsednik tokom sednice vrhovnog saveta odbrane, preneo je Rojters.

Prodavnica nafte i guma zapalila se danas u Bejrutu, mesec dana od stravične eksplozije u tom gradu, ali za sada nema izveštaja da je iko povređen tom prilikom.

Požar je izbio u bescarinskoj zoni luke, a potom se ogroman stub crnog dima uzdigao se iznad prestonice Libana, čiji su građani i dalje traumatizovani zbog eksplozije 4. avgusta, u kojoj je stradalo oko 190 osoba, dok je oko 6.000 povređeno.

Dok su se lokalno stanovništvo pitalo šta je moglo prouzrokovati požar, izvor Rojtersa iz libanske vojske sugerisao je da u luci gori zaliha guma i nafte.

Vlasti Bejruta poslale su pregršt vatrogasnih jedinica u luku, dok je vojska obećala da će koristiti svoje helikoptere za gašenje plamena odozgo. Ranije u sredu, vatrogasci su se suočili sa još jednim plamenom koji je izbio na mestu prepunom mešanog otpada, otpadnog drveta i guma.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar