Još jedan incident sa Teslinim automobilom, iz kompanije najavljuju pomoć u istrazi

Nesreća se dogodila 5. novembra u južnoj provinciji Guangdung kada je vozač automobila izgubio kontrolu nad automobilom i usmrtio dve osobe – poginuli su motociklista i srednjoškolka, javio je Džimi njuz, objavljujući snimak automobila koji je vozio velikom brzinom i udario u druga vozila i biciklistu. 

Džimi njuz je citirao saobraćajnu policiju koja je rekla da mu je neimenovani član porodice vozača rekao da je pedesetpetogodišnjak imao problema sa kočnicama. 

Američki proizvođač automobila "Tesla" saopštio je da će pomoći kineskoj policiji u istrazi nesreće u kojem je učestvovao jedan od njegovih automobila Model Y, a u kojoj su dve osobe poginule.

"Policija trenutno traži treću agenciju za procenu kako je došlo do saobraćajne nesreće, želimo da dođemo do istine, učestvovaćemo u istrazi i pružićemo svu neophodnu pomoć", rečeno je Rojtersu iz kompanije "Tesla", upozoravajući da ne veruje "glasinama" koje se šire o kompaniji.

Iz kompanije dodaju da video-snimci pokazuju da kočiona svetla na automobilu nisu bila upaljena tokom njegove vožnje, što ukazuje, dodaju oni, da vozač nije nagazio kočnicu.

Policija okruga u kojem se dogodila nesreća nije odgovorila na poruke i pozive Rojtersa.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike