Joksimović: Aktivnosti jednog dela opozicije poprimili su nedemokratska obeležja

Ministarka za evropske integracije i internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke (SNS) Jadranka Joksimović izjavila je danas da su „aktivnosti jednog dela opozicije poprimili nedemokratska obeležja i da se svode na nasilje, govor mržnje i poruke mizogine prirode u nedostatku političkog programa“.

Kako je saopštila SNS, Joksimović je kao internacionalna sekretarka te stranke učestvovala u Santijagu u Čileu na izvršnom sastanku Međunarodne demokratske unije (IDU) i tom prilikom navela da su „najveća postignuća ostvarena na ekonomskom planu, kao i da je Srbija predvodnik u regionu po pitanju direktnih stranih investicija i da trenutno zauzima 48. mesto na Duing biznis listi“.

Joksimović je izvestila članove predsedništva IDU i kolege iz sestrinskih političkih partija o rezultatima poslednjeg istraživanja rejtinga partija u Srbiji, prema kojem SNS „beleži stabilnih 55 odsto podrške, što je pokazatelj stepena podrške koje SNS uživa među građanima Srbije“.

„Republika Srbija, kao odgovoran, konstruktivan i pouzdan partner aktivno doprinosi očuvanju regionalne stabilnosti“, rekla je Joksimović i dodala da je cilj očuvanje mira i napredak na planu evropskih integracija, kao i postizanje prosperiteta.

Tokom trajanja izvršnog sastanka IDU, Joksimović se susrela sa predsednikom IDU i bivšim premijerom Kanade Stivenom Harperom, zatim sa potpredsednikom IDU, potpredsednikom Evropske narodne partije (EPP), članom predsedništva Hrišćansko-demokratske unije (CDU), predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove u Evropskom parlamentu (AFET) i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Međunarodna demokratska unija (IDU) je organizacije koja okuplja više od 80 političkih partija desnog centra iz preko 50 zemalja.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike