Jevtić i Simić: Srbi su uvek spremni za rešavanje problema

Dalibor Jevtić i Igor Simić navode da su Srbi uvek spremni da o svim pitanjima razgovaraju kako bi se na konstruktivan način problemi rešavali na dobrobit svih naroda na ovim prostorima.

"Bili smo i bićemo i dalje faktor stabilnosti i strana koja smatra da je dijalog najbolji način za prevazilaženje svih kriza", naveli su Jevtić i Simić.

Jevtić i Simić su zvaničniku Stejt departmenta Ilanu Gudmanu rekli da je njihov prioritet borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu i da se politika predstavnika Srpske liste zasniva upravo na ovim principima, saopšteno iz Srpske liste.

"Jedan od načina da život Srba na Kosovu bude bolji je upravo i formiranje Zajednice srpskih opština i zato se na njenom što skorijem formiranju toliko insistira. Srbi na Kosovu znaju šta žele i zbog čega im treba formiranje ZSO-a", istakli su oni.

Preneli su mu da su odbijani zahtevi predstavnika Srba da se stvari od suštinskog značaja za nevećinske narode rešavaju na institucionalan način, i da je i to pored događaja od 26. marta doprinelo da se donese odluka o izlasku iz institucija.

Istaknuto je takođe da se mnogi zakoni koji su doneti nepoštuju i da se na ovim stvarima mora ozbiljno raditi.

Ilan Gudman je tokom sastanka rekao da je stav Stejt Departmenta jasan, a to je da se svi briselski dogovori moraju implamentirati i da nema dvoumljenja oko toga.

"Insistiraćemo na ovim stvarima i u Beogradu i u Prištini". rekao je Gudman.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike