Jevgenij Kisin ponovo na Kolarcu

Dobitnik tri Gremi nagrade i najvećeg ruskog priznanja u kulturi – Trijumfalne nagrade, nekadašnji vunderkind, pijanista svetske reputacije, Jevgenij Kisin pred nastup na Kolarcu piznaje da je zaljubljenik u našu koncertnu salu, grad i beogradsku publiku.

"Još od prvog dolaska u Beograd, mislim da je to bilo 2006, osećam posebnu povezanost i sa samim koncertnim prostorom i sa publikom. Zaista me raduje što se vraćam na vašu scenu", kaže Kisin.

Izuzetno cenjen zbog dubine i poetičnosti interpretacije, Jevgenij Kisin trenutno je na velikoj evropskoj turneji koja se završava u martu, a njegov koncertni raspored isplaniran je do poslednjeg detalja do jula 2021. godine.

"Bez obzira na to koliko dobro sviram svestan sam da nikad neću dosegnuti značaj i visinu muzike koju izvodim. To je razlog zbog kojeg mi, izvođači moramo da budemo skromni, budući da je muzika koju sviramo mnogo veća od nas samih", kaže Kisin.

Prepoznatljiv po virtuoznom izvođenju muzike, na resitalu će svirati Betovena, čime se pridružio velikoj muzičkoj zajednici u obeležavanju 250 godina od kompozitorovog rođenja.

O dometu izvođenja Betovenih dela svedoči status neponovljivog doživljaja na diskografskom izdanju koje je ekskluziva Dojče gramofona. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike