Jeremić: Zasijalo svetlo otpora koje će dovesti do promena

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da su četiri meseca protesta trgnuli Srbiju iz sna tako da je u više od sto opština i gradova zasijalo svetlo otpora koje će dovesti do promene vlasti, za koju je rekao da je vidno uzdrmana.

„Vlast je sa mitinga u Beogradu poslala poruku kojom pokušava da podeli građane, da ih okrene jedne protiv drugih, što ne sme da se desi“, rekao je Jeremić, otvarajući sednicu Glavnog odbora stranke, navodeći da je zadatak „prave opozicije“ da pomiri društvo u Srbiji.

On je rekao da je ta stranka bila „rodonačelnik“ jedinstvenog opozicionog delovanja i da se i dalje „maksimalno zalaže da opstane jedinstven opozicioni front“, ali da kao svaka ozbiljna organizacija mora da ima i „plan B“, ako zatreba.

Stranka, kako je naveo, mora biti sposobna da u svakoj opštini samostalno izađe na lokalne izbore 2020. godine.

Govoreći o Kosovu, on je naglasio da „okvir za pregovore sa kosovskim Albancima mora biti rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1 244 i Ustav Srbije“.

On je rekao da Vučić tajno pregovara i da je spreman da „precrta granicu Srbije“, a kad „džemper počne da se para teško je to zaustaviti“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike