Jeremić: SzS će nastaviti da razgovara, nismo optimisti po pitanju pomeranja datuma izbora

Predsedavajući Saveza za Srbiju i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je današnji razgovor sa delegacijom Evropskog parlamenta u Beogradu bio konstruktivan i da će SzS nastaviti te razgovore iduće nedelje, ali da nije optimista da može doći do pomeranja datuma za sprovođenje parlamentarnih izbora planiranih za proleće.

Jeremić je novinarima nakon sastanka u Beogradu rekao da će u narednih nekoliko nedelja evroparlamentarci „povećati zainteresovanost“ za situaciju u Srbiji, izborne uslove i dijalog.

On je dodao da SzS ne namerava da prekida međunarodne kontakte.

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je sagovornike informisao o situaciji u Srbiji i ocenio da je bizarna jer se sedam godina u javni prostor „ubrizgava laž, agresija i patologija“.

Tadić je rekao da bi voleo da postoji situacija da opozicija izađe na izbore a što se tiče eventualnog učešća, naveo je da postoji dijalog sa predstavnicima Evropskog parlamenta i da će on biti nastavljen.

Međunarodni sekretar Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari izjavio je da će PSG učestvovati u daljem dijalogu ali da ni on nije optimista da će se nešto promeniti.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike