Jeremić: Pad Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi rezultat prezira i nebrige vlasti

Foto: Medija centar

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je pad na Šangajskoj listi Univerziteta u Beogradu za više od 100 mesta rezultat „prezira i nebrige“ aktuelne vlasti za obrazovanje.

On je istakao da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nisu potrebni obrazovani i slobodni ljudi, „već siromašni građani ucenjeni da glasaju za Srpsku naprednu stranku da bi zadržali platu od 200 evra“.

„Zbog toga se obrazovanje u Srbiji sistematski ponižava i uništava, a desetine hiljada mladih i obrazovanih ljudi godišnje napušta zemlju“, dodao je Jeremić.

„U vrhu vlasti najznačajnije pozicije zauzimaju dokazani falsifikatori poput Siniše Malog i Nebojše Stefanovića, čoveka koji je kupio diplomu nepostojećeg fakulteta, a potom prepisao doktorat, dok je na čelu vlade osoba čije su realne akademske kvalifikacije skromnije od bilo koga koji je tu funkciju obavljao u prošlosti“, navodi se u pisanoj izjavi Vuka Jeremića.

On je najavio da će Narodna stranka „po preuzimanju odgovornosti za upravljanje državom, tretirati obrazovanje kao jedan od najvažnijih prioriteta, a mladim stručnjacima će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za život i rad“.

Univerzitet u Beogradu saopštio je ranije danas na svom sajtu da se pozicija tog Univerziteta na Šangajskoj listi pomerila naniže u odnosu na stabilno zauzimanje ranga oko 300. mesta u prethodne tri godine. Ovaj univerzitet se na prestižnoj Šangajskoj listi nalazi između 401. i 500. mesta, od 1.000 rangiranih univerziteta u svetu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike