Jeremić: Osam sati blokade simbolično za osam godina neulaska istine u RTS

Foto: Beta / Milan Obradović

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) Vuk Jeremić rekao je večeras da je akcija SZS-a blokade zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) trajala simbolično osam sati za osam godina „neulaska istine u javni servis“.

Jeremić je novinarima ispred RTS-a kazao da je ta akcija danas mogla trajati samo 15 minuta, umesto osam sati, da je rukovodstvo RTS-a pozvalo uzbunjivača iz valjevske fabrike „Krušik“ Aleksandra Obradovića, žrtvu seksualnog uznemiravanja Mariju Lukić ili novinara Milana Jovanovića kome je spaljena kuća.

On je ocenio da je današnjom akcijom Saveza za Srbiju „razbijena medijska blokada javnog servisa“ i da su čelnici RTS-a „teške volje“ morali da podele istinu sa građanima da postoje neki ljudi koji, kako je rekao, protestuju i nisu zadovoljni kako ta televizija izveštava.

Prema rečima Jeremića u programima RTS-a organizovane su specijalne emisije u kojima su lideri opozicije prozvani za nasilnike i dodao da oni to nisu.

„Nikada nije bilo nasilja, niti će biti“, rekao je Jeremić.

On je naveo da je rukovodstvo RTS-a govorilo kako će lideri opozicije držati kao taoce novinare i naveo da se to pokazalo kao neistina.

Dodao je i da je neistina da je ljudima bilo branjeno da izađu iz zgrade RTS-a.

On je najavio i dalje akcije Saveza za Srbiju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike