Jedan od pet miliona uputilo podršku raspuštenoj omladini Demokratske stranke

Udurženje „Jedan od pet miliona“ uputilo je danas podršku omladini Demokratske stranke (DS), koja je raspuštena na sednici Glavnog odbora te stranke u subotu.

„Šta je omladina neke stranke ako se ne bori za svoje stavove i ako se ne pobuni jer smatra da je oštećena i zbog toga ne napravi problem toj stranci, a šta je rukovodstvo te stranke ako ne može kroz dijalog da reši taj problem“, upitalo je udruženje u saopštenju.

Kako su istakli, problem na koji je naišla omladina DS pomaže (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da „skuplja poene time što se građani odvajaju i distanciraju od opozicionih stranaka, a samim tim i od zajedničkog cilja koji smo postavili kroz Sporazum sa narodom, a to je ujedinjenje opozicije i zajedničko delanje“.

„Demokratska omladina je u prvim mesecima doprinela bezbednosti građana na protestima, dok se zvanično nije osnovalo Udruženje, ali isto tako kao deo opozicije doprinosi protestima i danas“, navodi „Jedan od pet miliona“.

Dodali su da su zajedničkim delovanjem upoznali „sjajne mlade ljude koji su spremni da menjaju ovaj izvitoperen sistem“ što je, kako navode, i njihov cilj, dok su, ističu, upoznali i članove Predsedništva Demokratske stranke i za koje znaju da su spremni da „dijalogom reše pobleme koji nastaju“.

„U nadi da će problem koji je nastao prošle subote biti prevaziđen do 7. decembra kada će biti održan prvi protest u drugoj godini pobune u Beogradu, podsećamo obe strane, ali i sve druge političke organizacije, da se sete demokratskih vrednosti i prvobitnog zajedničkog cilja, za koji se svi borimo“, istaklo je Udruženje.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike