Jedan od pet miliona u Beogradu: Upozorenje na falsifikovane diplome

Sa protesta pokreta „Jedan od pet miliona“, koji se održava subotom u Beogradu, sutra, 13. jula, planirano je da se, kako je najavio organizator, ukaže da „lažne diplome visokih zvaničnika“ narušavaju ugled visokog školtva, a upozoriće i na to da predstavnici vlasti izjavama „raspiruju“ nasilje.

„Ove subote idemo do zgrade Rektorata kako bismo podsetili ovu instituciju da sve lažne diplome visokih zvaničnika narušavaju ugled ne samo Beogradskog univerziteta, već i čitavog visokoškolskog sistema obrazovanja“, saopštio je organizator.

Namera je da se javnost „podseti i na falsifikovane diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, plagijat ministra finansija Siniše Malog i mnogih drugih visokih zvaničnika“.

Takođe, i da se ukaže „na to da nasilje koje vlast i visoki zvaničnici raspiruju što u svojim izjavama, što svojim delima, nije prestalo, i da je u Srbiji 21. veka postalo normalno da su na slobodi ljudi koji su izboli i pretukli studente, aktiviste, političare i građane, organizatore protesta širom Srbije“.

Okupljenima će na Terazijama govor održati odbornica Dragana Rakić i uhapšeni aktivista i učitelj Marko Radosavljević, dok će kod Rektorata Univerziteta u Beogradu govoriti nastavnik i karikaturista Slavoljub Blagojević, koga su priveli na skupu „Budućnost Srbije“ kada je razvio karikaturu, kao i novinarka portala „Inđija kafe“ Verica Marinčić, saopštio je organizator.

Protestna kolona će se ove subote, tokom 32. protestnog okupljanja u Beogradu, kretati od Terazijske česme, Prizrenskom ulicom, Brankovom i Pop-Lukinom ulicom, potom Pariskom i Uzun Mirkovom do zgrade Rektorata.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike