Jedan od pet miliona: Cilj performansa nije bio upad u Skupštinu

Kako se navodi u saopštenju, studentkinja iz Udruženja "Jedan od pet miliona" Tea Vukadin pozvala je građane da pokucaju na vrata Skupštine, kao što su to uradili i sa zgradom Rektorata, i da na taj način podsete da je to početak kojim su odneli jednu pobedu.

Dodaje se da je narodni poslanik Boško Obradović jedan od mnogih koji su se odazvali i pošli za Teom Vukadin, a "nikako nije organizator ili kolovođa, kako ga režimski mediji etiketiraju".

Udruženje "Jedan od pet miliona", kako se ističe u saopštenju, podseća predstavnike medija da je na performans pozvala Vukadin, a da je student Srđan Marković više puta naglašavao kakva je akcija.

U saopštenju se naglašava da udruženje "Jedan od pet miliona" "poziva predsednicu parlamenta Maju Gojković da, pre nego što se oglasi po pitanju bitnih društvenih situacija, prvo sagleda situaciju objektivno i informiše se preko slobodnih, a ne samo režimskih medija".

Sinoć je tokom protesta u Beogradu došlo do incidenta kada je jedan demonstrant jarbolom od zastave pokušao da probije vrata od Skupštine, ali ga je obezbeđenje sprečilo. 

Incident su osudili predsednica parlamenta i zvaničnici među kojima je premijerka Ana Brnabić. 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar