Javni beležnik Zoran Rafailović podneo prijavu protiv advokata Dragoslava Ljubičanovića

Javni beležnik Zoran Rafailović saopštio je danas da je Advokatskoj komori Beograda podneo prijavu protiv advokata Dragoslava Ljubičanovića jer je „pretio i fizički napao zaposlene u njegovoj javnobeležničkoj kancelariji“.

Kako je naveo Rafailović, advokat Ljubičanović je danas napravio incident kada nije uvažen njegov zahtev da određena imovina uđe u sastav zaostavštine, nakon čega je počeo da vređa javnog beležnika i zapisničara, a zati i da preti.

„Sve je izrečeno nasilničkim i glasnim tonom-vikanjem, nakon čega je ročište prekinuto, ali je on (Ljubičanović) odbio da napusti ročište, kao i kancelariju i nastavio da preti, te je na kraju fizički napao zaposlene u mojoj javnobeležničkoj kancelariji Srđana Mitrovića i Mladena Kaljevića, koga je i udario laktom u lice, a nasrnuo je i na mene sa očiglednom namerom da me udari u lice, nazvavši me ‘imbecilom'“, naveo je Rafailović u prijavi protiv advokata.

On dodaje da je advokat Ljubičanović nakon što je izazvao opšti nered i paniku među zaposlenima i brojnim strankama u kancelariji, iz iste i udaljen.

Ranije danas Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda su osudile napad na advokata Dragoslava Ljubičanovića i pozvale nadležne organe da najhitnije preduzmu sve mere kako bi identifikovali lica koja su mu nanela telesne povrede.

Advokatske komore su osudile i „nestručno postupanje javnog beležnika Zorana Rafailovića“, kao i to što je razmena pravne argumentacije okončana fizičkim napadom na advokata.

„Rafailović je u ostavinskom postupku ne samo propustio da konstatuje identitet prisutnih lica i odbio da unese u zapisnik da postoji vanknjižna imovina ostavioca, već je na insisitiranje advokata da mora da postupa u skladu sa zakonom i u zapisniku konstatuje i tu imovinu, bahato odbio da to učini i naložio svojim zaposlenima da advokata izbace iz kancelarije“, navele su komore.

Dodaju da javni beležnik ima posebnu odgovornost za vođenje postupka i da ukoliko je potrebno uspostavi red pozivanjem policije, a ne primenom sile svojih zaposlenih.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike