Javne ličnosti podržale kampanju „Ko se bije, taj se ne voli“

Inicijativa da se mladi upoznaju sa modelima ponašanja koja utiču i podstiči razvijanje rodnog nasilja, za cilj ima da se prevashodno mlađoj populaciji predstavi šta sve podrazumeva nasilje nad ženama i devojčicama, kako ga oni dalje ne bi sprovodili.

Prepoznajući kampanju pod nazivom "Ko se bije – taj se ne voli", njeni lideri, mlada teniserka Olga Danilović i glumac Andrija Milošević, pozvali su mlade da im se pridruže u promovisanju pozitivnih vrednosti koje mogu doprineti stvaranju zdravog društva. 

Za manje od mesec dana, više stotina mladih podržalo je ovu kampanju.

Javne ličnosti poput Milana Marića, Gorana Bogdana, Tijane Marković, Tamare Krcunović, Miloša Timotijevića, Anđele Jovanović, Ognjena Amidžić, Ivana Ivanovića i Mihaila Dudaša pozivali su svoje pratioce na društvenim mrežama da se priključe inicijativi i šire ideje o nenasilju nad ženama i devojčicama. 

Neke od ključnih poruka kampanje koje su delili su – strah nije ljubav, ponižavanje nije ljubav, bol nije ljubav, šamar nije ljubav i laž nije ljubav. 

Istraživanja stavova mladih u Srbiji pokazuju da oni u velikom broju smatraju da je seksualno uznemiravanje devojaka dozvoljeno i za napad često okrivljuju žrtvu. 

Upravo ovakvi pokazatelji podstiču pokretače inicijative "Mladi protiv nasilja nad ženama i devojčicama" da nastave inicijativu o edukaciji mladih, koja bi svoj puni kapacitet dobila početkom naredne školske godine, kada se planira veliki broj radionica i aktivacija koje će pomoći mladim ljudima da na pravi način razumeju poruke ove kampanje.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар