Jadranka Joksimović sa direktorom UNOPS i regionalnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju

Foto: PrtScn

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor regionalnih portfolija Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) Onoreo Daini i regionalni direktor za Evropu i Centralnu Aziju Mojimo Karim saglasili su se danas u Beogradu ;oko upravljanja postojećim i budućim projektima i programima koji su povereni UNOPS-u.

Daini je potvrdio da su posvećeni razvoju Srbije u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija, odnosno da su rezultati koje je Srbija ostvarila u sprovođenju razvojnih projekata vidiljivi i za svaku pohvalu, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Ministarka Joksimović je naglasila značaj programa koji podstiču lokalni razvoj, poput programa EU PRO koji sprovodi UNOPS, a koji je u proteklih nekoliko godina obezbedio veliki broj projekata u ekonomskoj i socijalnoj sferi u 99 manje razvijenih opština Srbije.

Ona je dodala da Srbija namerava da obezbedi lokalni razvoj na održivim osnovama, a da je u tom procesu pomoć UNOPS-a jako bitna.

UNOPS je u Srbiji prisutan od 2000. godine i angažovan na sprovođenju projekata finansiranih od strane Evropske unije, ali i drugih bilateralnih donatora.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike