Izrael zbog iranskih pretnji pozvao građane da ne putuju u Tursku

Jair Lapid je rekao da su ogromni napori izraelskih bezbednosnih snaga spasili živote Izraelaca poslednjih nedelja i zahvalio turskoj vladi na njenom doprinosu.

Izraelski bezbednosni zvaničnik naveo je da je Turska uhapsila nekoliko osumnjičenih operativaca Korpusa iranske revolucionarne garde.

"Pozivamo Izraelce da ne lete za Istanbul, pa ako nemaju neki mnogo bitan razlog, ne treba da idu u Tursku", poručio je Lapid i dodao da ako je već neko u glavnom gradu te evroazijske zemlje, treba što pre da se vrati u Izrael.

Istakao je da teroristicke pretnje "imaju za cilj da spreče odlazak Izraelaca na odmor, jer biraju na nasumičan ali nameran način izraelske građane sa ciljem da ih kidnapuju ili ubiju".

Teheran je obećao da će uzvratiti Izraelu i okrivljuje ga za ubistvo pukovnika korpusa Iranske revolucionarne garde Hasana Sajada Hodaija od 22. maja, kojeg su za volanom automobila usmrtila dva čoveka na motociklu.

Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost, što je standardna politika te države kada je reč o optužbama za atentate.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike