Ivanjičani šest dana bez vode, Vojska pritekla u pomoć

Zbog velikih oštećenja na vodozahvatu i na magistralnom cevovodu u Ivanjici još nije rešen problem vodosnabevanja, pa se građani već šest dana vodom za piće i tehničkom vodom snabdevaju iz cisterni.

Nabujala Moravica napravila je veliku štetu, a poplava je bio duž celog vodotoka. 

Direktor JKP "Ivanjica" Vladimir Bojanović objašnjava da vodovod 70 odsto sirove vode za preradu dobija iz Moravice.

"Naše postrojenje i kompletan magistralni cevovod se nalaze baš u tom delu gde je bila najveća šteta", objašnjava Bojanović.

Ekipe su na terenu, rade danonoćno i pokušavaju da saniraju problem, a usput su naišli na još neke kvarove.

Zbog visokog vodostaja i nagomilanog mulja, radnici danima nisu mogli ni da pronađu gde se nalazi kvar. Tek u petak, kada je voda počeka da opada, mogli su zaista da počnu da rade.

"Očistili smo vodozahvat da bi voda mogla malo brže da ide ka cevovodu. U ovom momentu smo stigli do naselja Međurečje i nastavljamo dalje gde je možda najteži deo, ali smatram da ćemo to brzo prevazići", kaže Bojanović.

Radnicima JKP "Ivanjica" pomaže i Vojska Srbije, a pomoć je stigla i od privatnika i od obližnjih opština – Gornji Milanovac, Nova Varoš, Čajetina i Užice.

Crveni krst je Ivanjici ustupio 15 rezervoara za vodu tako da ih je na teritoriji grada ukupno 24.

U postrojenja za preradu voda iz Moravice pristiže iz dva pravca. Bojanović napominje da je upravo je kvar na pravcu iz kojeg stiže veći deo vode nepristupačan i radnici gradskog komunalnog preduzeća ne mogu sami da ga saniraju.

Zbog toga će im u popravci tog kraka pomoći Vojska Srbije.

Direktor JKP "Ivanjica" sugrađane moli za strpljenje i ponavlja da radnici danonoćno rade kako bi Ivanjičani što pre dobili vodu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike