IT stručnjaci anonimno pišu o svojim platama, dosežu do 8.500 evra

Na platformi IT insajder, stručnjaci iz ove oblasti mogu da se informišu o poslodavcima u Srbiji, ali i da pišu o svom iskustvu.

Marko Vučetić sa sajta HelloWorld kaže da čak 75 odsto kandidata prvo pogleda profil kompanije, pa tek onda konkuriše za posao. Zato je, ističe, važno da sve informacije budu na jednom mestu.

"Programeri i IT stručnjaci mogu videti iskustva iz određenih kompanija i na osnovu toga mogu da formiraju percepciju o određenom brendu", rekao je Vučetić.

Navodi da su 62 odsto komentara pozitivna, a da se kod poslodavca najviše ceni fleksibilno radno vreme. Tu su i izazovni projekti u kojima bi se moglo dodatno učiti.

"Fleksibilno radno vreme je nešto što im je mnogo bitno. Žele da rade od kuće dominantno i da u kancelariju idu u slučaju ukoliko za to baš postoji potreba", rekao je Vučetić.

Plate do 8.500 evra 

Osim što pišu recenzije o poslodavcima, na ovoj platformi IT stručnjaci anonimno pišu i o svojim platama.

"IT stručnjaci sada kao prosečnu platu zarađuju i do tri puta više u odnosu na ostala tržišta. Činjenica je da u IT moraju konstantno da rastu plate, to je tržište koje munjevitom brzinom raste i ti trendovi moraju da se plate", rekao je Vučetić i dodao da plata često zavisi od godina radnog iskustva.

Kako kaže, trenutna prosečna plata u Srbiji je 1.500 evra.

"Na ovoj platformi imamo veliki broj plata i postoje IT-evci, konkretno softver diveloper koji je zaposlen u Beogradu i zarađuje čak 8.500 evra prosečnu neto platu", rekao je Vučetić.

Dodaje da su sve recenzije verodostojne, a da njih čitaju i poslodavci koji, ističe, u situaciji kada je teško zaposliti dobrog IT stručnjaka – moraju voditi računa o tome kakav utisak ostavljaju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike