Istorijska godina u Narodnom frontu, najviše rođenih beba od kada postoji ustanova

Profesor Željko Miković, direktor Klinike Narodni front rekao je gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a da je Frontu obavljeno tokom ove godine 8.046 porođaja.

Prema njegovim rečima, rođeno je 4.335 dečaka i 4.069 devojčica. 

"Voleo bih da kažem da je broj rođenih beba ove godine opšti trend porasta rađanja, ali nažalost on je posledica jer su neka manja porodilišta bila u kovid sistemu. Narodni front kao najveća klinika u zemlji uspešno je iznela taj zadatak", istakao je Miković.

Kada je reč o kovid pozitivnim trudnicama, Miković je rekao da danas imaju samo jednu pozitivnu trudnicu.

"Imali smo u piku talasa korone i do 10 kovid pozitivnih trudnica, sve su otišle kući sa bebama koje su bile negativne", kaže direktor GAK Narodni front.

Napomenuo je da je tokom ove godine dupliran broj vantelesnih oplodnji i da je obavljeno ukupno 600, a rodilo se čak 9 beba iz zamrznutih embriona.

"Sve zavisi od ljudi, od lekara, njihove stručnosti i njihovog entuzijazma", naglasio je Miković dodajući da što se tiče povećanja nataliteta u zemlji da su na istom zadatku sa Vladom Srbije.

"Naše je da omogućimo kvalitetniji rad naše ustanove i obezbedimo bolje uslove,  a to se može dogoditi uz novu zgradu. Počeli smo pripreme na projektu", rekao je Miković.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике