Ispred predsedništva metalna ograda, počelo okupljanje građana

Ispred zgrade Predsedništva Srbije počelo je danas pre 12 sati okupljanje građana koji protestuju protiv aktulne vlasti na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ispred je postavljena metalna ograda.Ograda je udaljena od ulaza u zgradu oko 30 do 40 metara.

Kako javlja reporter agencije Beta ispred zgrade nije primetan velik broj policijskih snaga.

Tu su policajaci u standardnoj opremi, ali ne i oni sa opremom za razbijanje demonstracija.

Predsednik Srbije obratiće se javnosti u 12 sati, povodom sinićnjeg upada demonstranata u zgradu RTS-a. 

U 11.55 počeće protest na koji su pozvali organizatori protesta „Jedna od pet miliona“ i Savez za Srbiju. Pred Predsedništvo su stigli lideri opozicije Dragan Đilas, Boško Obradović, Nebojša Zelenović…

Iz Saveza za Srbiju pozvali su na protest u podne jer su se RTS i vlast oglušili o zahteve protesta „Jedan od pet miliona“ i pošto je ministar policije Nebojša Stefanović poslao policiju na „goloruk narod“ i pošto su „besomučno lagali“ na Pinku i RTS-u o dešavanjima na sinoćnjem protestu.

„Okupljamo se na konferenciji za medije Aleksandra Vučića i čekamo da podnese ostavku najveći lažov u istoriji Srbije“, navedeno je u saopštenju SzS.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ saopštili su da dolaze ispred Predsedništva da predsedniku Srbije jasno kažu da u „njegove laži više niko ne veruje i da mu neće dozvoliti da nastavi da laže narod“.

„Idemo da onemogućimo diktatora da laže narod iz svoje fotelje, a kasnije ćemo se preseliti ponovo kod RTS-a“, navodi se u saopštenju organizatora protesta.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike