Isplata po 100 evra mladima od 1. februara, šta treba za prijavu

Siniša Mali je o isplati po 100 evra za mlade govorio u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19.

"Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice Kovida 19, pandemije koja je izazvana koronavirusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije", rekao je Mali.

Najavio je da prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i završava se 30. januara.

"Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1., 2. i 3. februara.

Ministar je rekao i da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji "imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona".

Dodao je da je proces prijavljivanja jednostavan.

"Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne", rekao je Mali.

Podsetio je da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике