Interes Srbije da izvozi u Kinu

Aleksandar Vučić je naglasio važnost jačanja prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja u svim oblastima saradnje i izrazio zahvalnost na principijelnom i čvrstom stavu Kine po pitanju poštovanja i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Na sastanku je istaknut neograničen potencijal NR Kine, kao jednog od najvećih tržišta na svetu, i interes Republike Srbije da na to tržište izvozi svoje poljoprivredne proizvode.

Jučerašnji sastanak i tri potpisana sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repubike Srbije i Generalne uprave carina NR Kine, važan je strateški korak za Srbiju u oblasti poljoprivrede zbog otvaranja kineskog tržišta za svinjsko meso, kao i mleko i mlečne prerađevine iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Predsednik Vučić i predstavnici kineske delegacije Generalne uprave carina razgovarali su i o nastavku saradnje i usaglašavanju procedura za izvoz voća i kukuruza.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike