Ima li maski i distance – kontrolišu inspektori u Leskovcu

U jednom od najposećenijih leskovačkih ugostiteljskih objekata ni na tren nisu oslabile naložene mere. Na ulazu vam ljubazno daju masku, dezinfikuju ruke, upućuje za stolove gde je dozvoljeno sedenje. Zdravlje gostiju i zaposlenih ovde je na prvom mestu.

"Mere poštujemo maksimalno. Osoblje to se zna 100 odsto vakcinisano, bilo je opuštanja, ali zato smo mi tu, imamo čoveka videli ste na ulazu koji deli maske, upozoravamo ljude da moraju da nose maske dok sednu za stolom", kaže Dragan Stamenković iz etno restorana "Groš".

Leskovačka komunalna policija nije prestajala sa proveravama poštovanja epidemijskih mera koje su i dalje na snazi. I pre naložene pojačane kontrole prekšajni nalozi zbog nenošenja maski pisani su i građanima i pravnim licima.

"Najviše je opuštanja bilo upravo kod tog nošenja maski u zatvorenom prostoru pa smo delovali negde preventivno, a negde represivno.- Koliko je tih kazni napisano? – Fizičkim licima 20, 13 prekršajnih naloga je uručeno ugostiteljskim objektima odnosno restoranima i 2 su pravna lica u pitanju su trgovinski", navodi Milan Begović, vođa patrole komunalne policije.

Opuštanje niko ne spori, ali da se ne bi ponovio još jedan talas sa punim ambulantama i bolnicom, uz što masovniju vakcinaciju, važno je preventivno delovati. Zato su na terenu sve republičke, gradske i opštinske inspekcije.

"Prošle godine imali smo oko 160 nadzora svih inspekcija koje su bile uključene i nije bilo kršenja mera odnosno nije bilo nikakvih kazni od strane inspekcija i nadam se da će naši građani u što većem broju poštovati ove mere i vakcinisati se u narednom periodu kako bismo septembar,kako najavljuju svi stručnjaci, dočekali sigurnije", kaže Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog okruga.

Epidemijska situacija na jugu zemlje je stabilna. Od početka jula 10 je novozaraženih korona virusom iz celog okruga. Šest dana je bez novoobolelih.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар