Ilon Mask i kupovina Mančester junajteda, igra s đavolovim repom

Mančester junajted je na dnu tabele nakon poraza od 4:0 u gostima od Brentforda, a tvit Ilona Maska pružio je nadu navijačima koji žele da vide leđa sadašnjim vlasnicima, porodici Glejzer sa Floride.

"Da se razumemo, podržavam levu polovinu Republikanske stranke i desnu polovinu Demokratske stranke! Takođe, kupujem Mančester junajted, dobrodošli", napisao je Mask na Tviteru.

Ostaje da se vidi da li je Mask ozbiljan kupac. Prema Gardijanu, kupovina kluba iz Mančestera koštala bi ga oko dve milijarde dolara.

Nedavni problemi za klub doveli su do pojačanih protesta navijača protiv Glejzera, koji su 2005. godine kupili klub za 790 miliona funti (955,51 miliona dolara).

Pokret protiv Glejzera dobio je na zamahu prošle godine nakon što je Junajted bio umešan u neuspeli pokušaj da se formira otcepljena evropska Super liga.

Mnogi su brzo istakli da je Mask obećao i da će kupiti Tviter za 44 milijarde dolara pre nego što je dogovor propao, a takođe se hvalio kolonizacijom Marsa i povećanjem nataliteta na Zemlji.

Navijači su odgovorili mešavinom zbunjenosti i optimizma s obzirom na poziciju kluba na tabeli.

Mančester junajted nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike