„Ikeu“ posetilo dva miliona potrošača za godinu dana

Među najprodavanijim "Ikea" proizvodima u Srbiji izdvojile su se ekološki efikasne led sijalice kojima kompanija želi da podstakne održiviji život kod kuće, navodi se u saopštenju kompanije.

Ukupno je prodato 206.140 komada tih sijalica, čime su građani Srbije ostvarili uštedu od 309.344.012 dinara.

Kada bi se naslagalo svih 31.580 lak stočića, koji su kupljeni u beogradskoj "Ikea", takva konstrukcija dostigla bi visinu 71 tornja na Avali.

Takođe je prodato 2.467.500 ukrasnih sveća koje bi zajedno mogle da osvetle fudbalski stadion po Fifa standardima, a broj kupljenih Oftast tanjira i činija od 482.292 dovoljan je da po jedan sud dobije svaki stanovnik Novog Sada i Leskovca.

Iz kompanije navode da "Ikea femili" program lojalnosti u Srbiji danas čini više od 140.000 članova i da taj broj neprestano raste.

U proteklih godinu dana, "Ikea" je realizovala 25.209 kućnih isporuka s kilometražom dovoljnom da se 25 puta obiđe oko Zemljea, a u restoranima u sastavu robne kuće pojelo se 451.475 hot-dogova, koji bi ukupnom dužinom spojili Šabac i Beograd, kao i 1.088.475 ćufti, što odgovara količini da se svakom stanovniku Kruševca servira porcija od osam komada.

Dolazak na srpsko tržište obeležilo je i otvaranje "Ikea izloga" u centru Beograda, u kojem posetioci mogu da isprobaju proizvode, poruče ih putem interneta i dobiju savete za uređenje doma.

Zbog velikog interesovanja potrošača, izlog će produžiti svoj rad i 6. septembra uvesti mogućnost kupovine proizvoda na licu mesta.

Tokom protekle godine otvoreni su i "Ikea" uslužni centri u Novom Sadu i Nišu, koji omogućavaju kupcima da u blizini svog doma preuzmu proizvode koje su prethodno naručili preko interneta.

U okviru svoje politike društveno odgovornog poslovanja, Ikea je angažovala Udruženje nezaposlenih žena starijih od 50 godina "eko BaG" za usluge šivenja i prepravki u robnoj kući. 

"U ‘Ikea Srbija’ 48 odsto rukovodilaca su žene, a kompanija će i u narednoj godini, zajedno s lokalnim partnerima, nastojati da doprinese pozitivnoj društvenoj promeni po pitanju rodne ravnopravnosti", navodi se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike