Ibar se izlio na teritoriji Raške, nivo reka u Novom Pazaru i Sjennici značajno opao

Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju proglašena je vanredna situacija. 

U Novom Pazaru se traga za dve osobe. Evakuisano je 45 ljudi.

Pripadnici MUP i tokom noći tragali su za dve osobe koje su juče odnela nabujala reka. Nivo reka u Novom Pazaru i Sjennici značajno je opao. Na Pešteri pada sneg.

Reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška. Poplavljeno je industrijska zona, više prilaznih ulica a ugroženi su i predškolska ustanova kao i sportski centri koji se nalaze nadomak reke.

Poplavljene su i velike površine obradivog zemljišta nizvodno od Raške. Nivo Ibra podigao se tokom noći. Trenutno pada kiša sa susnežicom. 

U Kuršumliji je najteže u naselju Mikuljana gde je poplavljeno desetak kuća i vodovodni rezervoari odakle se Kuršumlija snabdeva vodom. Izlila se i reka Bjelica u dragačevskim selima, kao i reke u Čačku i Tutinu. Na Limu je podignut još jedan nasip da zaštiti Brodarevo.

Velike padavine uzrokovale su porast nivoa vode na rekama u više sredina na Kosovu i Metohiji, a najkritičnije je u naseljima uz obalu Ibra.

Evakuisano je 120 porodica u severnom delu Kosovske Mitrovice. Na lokalnim i magistralnim putevima na severu pojavili su se odroni. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike