Iako živimo u vremenu brzine, za voz Ćiru i dalje se traži karta više

Po ustaljenom redu vožnje, kroz živopisne planinske useke, tunele i mostove, u dvočasovnom putovanju od Mokre Gore do Šargan Vitasa, iznova uživaju nostalgični zaljubljenici u putovanja. Kažu da se osećaju kao da su se vratili jedan vek u nazad, mogu da vide vodopade , tunele i osete ambijent starog voza.

I za ovu, 19. sezonu redovnog saobraćaja vlada veliko interesovanje domaćih i stranih turista.

" Prepuni su vozovi, naši smeštajni kapaciteti i ugostiteljski kapaciteti rade punom parom. Dakle, svi objekti su u funkciji, imamo najave i za naredne dane, imamo čak i organizovane grupe koje dolaze iz Poljske, iz Italije, Makedonije Slovenije," zadovoljna je Aleksandra Milutinović, upravnica MTK "Šarganska osmica".

Planetarno poznata Šarganska osmica deo je turističke ponude Mokre Gore i, zvanično, jednog od najlepših sela na svetu.

Danijela Đorđević, Arsić, direktorka TO Užice, preporučuje: "Neizostavno je, naravno, da se poseti i Mećavnik, Drvengrad, i skijalište Iver i izletište termalnih voda, između ostalog, izletište Bele vode."

Uz ponudu najlepšeg sela,  lekovite vode, Park prirode i grad od drveta – Mećavnik, Šarganskom osmicom, do kraja sezone, voz „Nostalgija" kloparaće dva puta dnevno. U zavisnosti od interesovanja, biće uvedeni i vanredni polasci.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike