I Zaharova optužila Sluckog za seksualno uznemiravanje

"Leonid je počeo da u restoranu izgovara reči koje su mi bile veoma neprijatne", rekla je u subotu Marija Zaharova ruskom NTV kanalu, u odgovoru na pitanje u vezi s tvrdnjama protiv Sluckog, prenose francuski mediji.

Zaharova je navela da ju je iznenadilo što prisutne osobe, koje nije imenovala, nisu tada ništa rekle na njegove komentare i nisu je podržale.

Incident se, prema njenim rečima, dogodio u Sankt Peterburgu pre pet godina kada, kako je rekla, "nije bila poznata". 

Zaharova je, takođe, kritikovala one koji kažu "ona je sve izmislila, to je takav tip devojke, i ne oblači se adekvatno".

Prethodno su četiri novinarke optužile istog poslanika, inače predsednika Spoljnopolitičkog odbora ruske Dume, za neprimereno seksualno ponašanje u proteklih nekoliko nedelja.

Tri novinarke su javno protiv Sluckog iznele svoje optužbe za nepristojne seksualne komentare i dodirivanje, progovorivši o temi koja u velikoj meri ostaje tabu u Rusiji, navodi televizija "Frans 24".

Slucki (50) je te optužbe nazvao "jeftinim i niskim provokacijama", odbacivši ih kao politički napad koji su, kaže, naručili njegovi neprijatelji.

On je rekao i da je ovaj skandal "podigao njegov ugled, umesto da ga je srozao".

Ipak, Slucki se, povodom Međunarodnog dana žena u četvrtak, prvi put izvinio.

"Želeo bih da se izvinim onima koje sam svesno ili nesvesno uznemirio. Verujte mi, nisam mislio ništa loše", napisao je on na svom nalogu na Fejsbuku.

Ovaj poslanik Liberalne demokratske partije uživao je do sada veliku podršku kolega, uključujući stranačkog lidera Vladimira Žirinovskog, koji je za žene koje su optužile Sluckog rekao da su "postupile po nalozima sa Zapada".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike