I danas reagovanja na blokade puteva

"Danas su predstavnici tajkunko-lopovskog kartela Đilas, Mišković, Šolak, Obradović, Jeremić, Janković i drugi očigledno nezadovoljni jer u Srbiji nisu uspeli iako su se dobro potrudili da izazovu nerede i masovno nasilje", rekao je Orlić novinarima u skupštini.

Kako je dodao, oni su se danas ponovo potrudili da ponove "svoje banalne i drske laži" i da optuže SNS i Vučića.

"Oglasili su se saopštenjima iz svojih brloga, a oglasili su se i ovde u holu Narodne skupštine. Negde iz jazbine u koju se duboko sakrio, očigledno u teškom strahu zbog međunarodne kriminalne afere u koju je umešan, poslao je ovde svog portaparola da optuži državu za nasilje", rekao je Orlić.

Inače, danas je potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić u Skupštini rekao da osuđuje svaki vid nasilja pojedinaca, ali i države prema pojedincima, te dodao da ta stranka nije organizator protesta, ali je podržala građane.

"Nisu prošli onako kako su se svi zajedno nadali", rekao je Orlić i dodao da je država reagovala u skladu sa zakonom i pokušala da zaštiti normalne i pristojne građane koji su se usudili da pitaje one koji protestuju zašto to rade.

Ukazao je da takvog odnosa prema pojedincima nije bilo od slučaja ubistva Ranka Panića u Srbiji.

I Srpska narodna partija najoštrije osuđuje blokade puteva i saobraćajnica, koje se ovih dana događaju u Srbiji, od kojih, kako ocenjuju, korist mogu da imaju samo oni unutar i van Srbije kojima je potrebna nestabilna i slaba Srbija da bi ostvarili svoje političke interese.

U jednoj demokratskoj i pravnoj državi, sa institucijama koje funkcionišu, neprihvatljivo je da se bilo kakve razlike u mišljenjima ostvaruju tako što se većini stanovništva uskraćuju osnovne slobode, kao što je u ovom slučaju sloboda kretanja, navodi SNP u saopštenju.

"Posebno je za svaku osudu primena nasilja, kao što je juče bio slučaj, kada je nedužan čovek brutalno fizički napadnut samo zato što je mirno izrazio protest protiv blokiranja ulica. Pozivamo građane Republike Srbije da ostanu mirni i ne odgovaraju na provokacije čiji je cilj upravo izazivanje incidenata", navodi se u saopštenju.

Nebrojeno puta Vlada Srbije pokazala je, ističu u toj stranci, otvorenost za dijalog i za uvažavanje argumenata, i iz tog razloga jedini način da se ovo pitanje raspravi je razgovor sa nadležnim institucijama.

Nasuprot tome Nova Srbija podržava proteste protiv povećanja cene goriva i u današnjem saopštenju ocenjuje da su ih spontano pokrenuli nezadovoljni građani.

Ta stranka iznosi tvrdnju da "niko više ne veruje u bajke aktuelne vlasti. Ljudi vide kako žive i jasno im je da su povećanja penzija i plata u javnom sektoru samo obmanjivanje", kaže se u saopštenju.

Povećnje plate prati istovremeno "povećanje akcize – na gorivo, na struju", kaže Nova Srbija.

Naglašava se da "povećanje cene goriva utiče na povećanje svih ostalih cena.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike