Hrvatski reditelj: Da li je problem u užičkom kolu ili kvalitetu igre

Kadetkinja koja je snimala događaj, kako je saopšteno iz hrvatskog MUP-a, izbačena je iz Akademije, a protiv odgovornih koji je trebalo da nadgledaju kadete pokrenuti su disciplinski postupci.

Juričan u svom otvorenom pismu kadetima navodi reagovanja Akademije u kojem se kaže da se mlade osobe kao što su i policijski kadeti ponekad nađu i u neprimerenim situacijama i da odgovorni tokom njihovog školovanja treba na to i da upozore i objasne zašto je neko ponašanje neprimereno za policijski sistem.

"Moje je pitanje je li neprimjereno plesanje samo užičkog kola ili kola općenito? Da se plesalo slavonsko kolo, jel bi to bilo ok? Tango? Kazačok? Bečki valcer?!?", napisao je Juričan.

Juričan pita da li je problem u uvezenom elementu ili "kvalitet igre nije odgovarao visokim standardima Akademije".

Aludirajući na neprimerene pojave u hrvatskoj policiji, Juričan navodi slučaj proslave rođendana u Operativno-komunikacionom centru zagrebačke Policijske uprave na kojem su se, uz pokojnog gradonačelnika Milana Bandića našle osobe sa desetak potvrđenih sudskih optužnica.

Juričan konstatuje da najveća kazna ide polaznici koja je snimila zabavu. "Kad postane policajci i vidite nešto protuzakonito – šutite, poručio je Juričan, između ostalog, u svom pismu, preneo je hrvatski portal Indeks.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар