Hrvatska, uhapšen visoko rangirani policajac, sumnjiv i bivši špijun

U akciji policije i kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala uhapšen je Damir Osterman, informatički naučnik i vođa projekata jačanja i integracije svih baza podataka unutar sistema hrvatske policije, piše Jutarnji list.

List navodi da je Ostermanu, kao čelnom "adminu" čitave policije, bio omogućen pristup celokupnoj državnoj bazi podataka osoba nad kojima se sprovode ili su bile sprovođene posebne dokazne radnje, kao i pristup arhivama svih kriminalističkih evidencija, pristup tekućim tajnim operacijama i slično.

Osim za odavanje informacija iz tajnih istraga, Ostermanu se na teret stavlja da je tokom nabavke opreme za policiju u zamenu za mito namestio tender kako bi na njemu pobedila kompanija Siniše Patačka, predsednika Udruženja privatnih detektiva Hrvatske.

Jutranji list piše da se Osim Ostermana i Patačka u fokusu istražitelja našao i bivši čelnik zagrebačkog odeljenja Protivobaveštajne agencije (POA) Mario Frlan, poznat iz afere isleđivanja novinarke Helene Puljiz 2004. godine.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike