Hrvatska izručila osumnjičenog za ubistvo Blaža Đurovića

Vesković je 2. aprila uhašen u Zagrebu po međunarodnoj poternici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Beogradu.

"Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak je ostavio na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom od 2. aprila, a koji mu se računa od 3. jula kada je lišen slobode", precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Ivanov je dve nedelje nakon ubistva Đurovića, 24. marta uhapšen u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Ivanov (36) i Vesković (38) sumnjiče se da su iz automatske puške sa 29 projktila iz automobila ubili Đurovića (39), a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović je ubijen ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao je njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković. U tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi.

Pravosnažno je oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u "Majdanu" kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličkovića Apelacioni sud je pravosnažno osudio na 13 godina zatvora Stanka Buhanca.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike