Hoćemo li ove godine auto-vozom moći do Crne Gore

Čitave porodice auto-vozom su putovale na more. Decenijama je bilo tako. Poslednji put od Beograda do Bara auto-voz je saobraćao 2020. godine

Prvo se linija premestila sa Glavne, na Železničku stanicu u Topčideru, a potom je, kako kažu nadležni, zbog pandemije, ukinuta prošle godine. Auto-vozom bi ovog leta ponovo htela da putuje porodica Ilić. Ali….

"Ove godine smo dobili informaciju da najverovatnije voz neće saobraćati iz razloga što nemaju gde da postave rampu za utovar vozila", kaže Vladimir Ilić.

Samo je stanica u Topčideru imala rampu preko koje su automobili mogli da se ukrcaju u auto-voz, ali ta stanica je zatvorena prošle godine. Tada je najavljeno da će auto-voz polaziti iz Zemuna, ali kako su nam sada rekli iz "Srbija voza", još se ne zna na kojoj će stanici rampa biti postavljena.

Tokom 2020. karta u jednom smeru u auto-vozu koštala je 30 evra, uz doplatu za automobil i to je bilo isplativije nego da se kolima putuje do Bara.

"Ne znam, kolima mi se ne isplati, deca su mala, mučnina, povraćanje, dug put. Ako osposobe, vozom ćemo, ako ne osposobe onda će žena i deca vozom, a ja ću se kolima spustiti dole", dodaje Ilić.

Iz "Srbija voza" su nam rekli da je plan da auto-voz krene i ove godine put Bara 15. juna, ali de ne veruju da će uspeti da završe sve potrebne pripreme na vreme.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike