Haradinaj sutra o smrti aktiviste Samoopredeljenja

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sutra će na sednici Skupštine Kosova odgovoriti na pitanja poslaničke grupe Samopredeljenja o okolnostima u vezi sa nasilnom smrti aktiviste tog pokreta Astrita Deharija 5. novembra 2016. godine u pritvorskoj jedinici u Prizrenu.

Danas je objavljeno da će to biti jedna od tačaka dnevnog reda sutrašnje sednice kosovskog parlamenta, koju je, u formi interpelacije, tražila poslanička grupa Samoopredeljenja.

Skupština će razmotriti i predlog programa rada Skupštine Kosova za 2018 godinu i poslovnika o radu Skupštine.

Na dnevnom redu su nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o dugu između Republike Kosova i Evropske banke za obnovu i razvoj, o projektu autoputa Kijevo-Zahać, kao i izmena Zakona o predsedniku Republike.

Razmotriće se i nacrti zakona o izmeni i dopuni Zakona o kontroli i nadgledanju državne granice, drugo razmatranje Nacrta zakona o kritičnoj infrastrukturi i drugo razmatranje Nacrta zakona o carinskim merama i zaštiti prava intelektualne svojine.

Skupština će razmotriti izveštaj o radu javnih preduzeća za 2015. i 2016. godinu, imenovati dva člana Komisije za proveru i određivanje imovine i jednog člana Komisije za imovinske zahteve.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike