Gužve na graničnim prelazima, nervoza među vozačima

Na Horgošu se očekuje jedan od udarnih vikenda u toku ove letnje turističke sezone jer se predviđa da će u toku današnjeg dana proći više od 35.000 putnika, a do nedelje uveče u oba pravca oko 150.000.

Izjednačena su zadržavanja i na ulazu i na izlazu iz zemlje. Najduže se čeka na izlasku iz Mađarske i da bi se ušlo u tu zemlju. Za to je potrebno oko četiri sata. Na našim graničnim prelazima između 60 i 90 minuta da bi se ušlo u Srbiju, odnosno izašlo iz nje.

Kompletan prelazak granice u oba smera traje najmanje pet do šest sati. Velika gužva je i na obližnjim graničnim prelazima Bački vinogradi i Horgoš 2 gde je zadržavanje najmanje oko tri sata.

U kolonama koje su sa obe strane granice uglavnom su stranci koji su u tranzitu kroz našu zemlju.

Tokom vikenda produženo je radno vreme dva granična prelaza – Bajmok- Bačalmaš umesto do 19 sati od petka do nedelje radi do 24 časova, dok granični prelaz Bački vinogradi radi do 22 sata, ali samo tokom dana vikenda.

I na prelazu Preševo kolone

Na graničnom prelazu Preševo, i pored minimalne granične kontrole koja se sprovodi samo na ulazu u Srbiju i ulazu u Severnu Makedoniju, vozila čekaju dugo. Na ulazu u Srbiju se čeka više od sat vremena, a na izlazak iz zemlje oko dva sata.

Beleži se nervoza vozača i prelazak iz jedne trake u drugu što dodatno pravi probleme.

I na graničnom prelazu Preševo je među putnicima najviše stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju u tranzitu, ali imaju alternativu – granični prelaz Prohor Pčinjski na čijem ulazu nema čekanja, ali na izlazu se čeka oko sat vremena.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike