Gužve na graničnim prelazima – kilometarske kolone na Preševu, povećava se vreme čekanja na Horgošu

Na graničnom prelazu Preševo vozila se kreću u pet kolona, a popunjena je čak i zaustavna traka, javlja reporterka RTS-a, koja dodaje da joj je rečeno da je ovo je prvi put od kako je krenula turistička sezona da su ovolike gužve.

Kaže da su da su kilometarske kolone na izlazu iz zemlje gde se trenutno čeka oko dva i po sata, da su granični prelazi spojeni automobilima, a da se na ulazu čeka oko dva sata.

Reporterki RTS-a rečeno je u Carini da je preko graničnog prelaza Preševo u odnosu na prošlu sednicu za 20 odsto povećan protok putnika – da je tada bilo 100 hiljada putnika, a sada je oko 120 hiljada.

Gužve, koje donesi vikend, se očekuju tokom čitavog dana.

Velike gužve i na Horgošu 

Zbog gužvi na Horgošu cele noći su bile otvorene sve ulazne trake. 

Za proteklih 12 sati, u Srbiju je ušlo 5.500 putničkih vozila, 80-tak vozila i oko 20.000 putnika, javlja reporter RTS-a sa Horgoša. 

Svih šest traka su otvorene, kao i sedma za autobuse, a granična policija povremeno otvora i izlazne trake koje služe za prijem vozila da bi se saobraćaj ubrzao.

Jutros se na ulaz u Srbiju čeka oko pola sata, ali pre toga putnici se na izlasku iz Mađarske ka Horgošu zadržavaju dva sata. Reporter RTS-a javlja da se to vreme stalno povećava.

Slično je i na prelazu Tompa-Kelebija iz pravca Mađarske. 

Otvoreni su i manji prelazi – Horgoš 2 i Bački Vinogradi, gde se takođe, beleži veliki prijem vozila.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар