Grenel na liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju

Inicijatija "Srbi za Trampa 2020" ogranizovala je posetu Ričarda Grenela hramu Svetog Save u Milvokiju, kao i njegove jučerašnje susrete s predstavnicima srpske zajednice iz dve savezne države – Viskonsin i Ilinois.

Predstavnica te Inicijative Olga Ravasi rekla je za Tanjug da je "za danas bila predviđena samo poseta crkvi, čime je, krunisan uspešan vikend s Ambasadorom Grenelom". 

"I predsednik Tramp je juče došao u Viskonsin i ide se dalje, privatni zajednički sastanci su održani u petak, a najvažniji s istaknutim predstavnicima zajednice u subotu", rekla je ona.

Grenel je tokom jučerašnjeg razgovora s predstavnicima srpske zajednice u "srpskoj kući" preneo reči predsednika SAD Donalda Trampa da je Sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene.

Takođe, Grenel je preneo i mišljenje da politika oko Kosova Trampovog protivkandidata na izborima 3. novembra Džoa Bajdena, neće ići u željenom pravcu.

"Znamo tačno gde će Bajdenova administracija ići, to je pravac koji ne želimo", rekao je Grenel. Dodao je i da je Bela kuća ponosna što je dve strane dovela za sto da pričaju o ekonomiji, upravo onome što Tramp zna najbolje.

"Tramp će u Srbiju ići kada ponovo pobedi"

Grenel je podsetio je na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućen Trampu da poseti Beograd i da je Tramp odgovorio da će ići kao predsednik, kada ponovo pobedi.

"On je da sada radio za vas, i sada je vreme da radite za njega", poručio je Grenel i pozvao američke Srbe da glasaju, jer kako je rekao "vi možete napraviti razliku".

Tokom privatnih sastanaka sa predstavnicima srpsko-američke zajednice iz Čikaga i Milvokija, Grenela i srpske zajednice bilo je reči i o planovima za budućnost, kao i vitalnim pitanjima koja se tiču Srbije, srpskog naroda i srpskog rasejanja.

Hram SPC koji danas posetio Grenel, je među najlepšim u čitavoj srpskoj dijaspori.

Izgrađen je 1956. godine u srpsko-vizantijskom stilu, unutrašnjost mu je prekrivena mozaicima, rađenim 35 godina, vrednim više od tri miliona dolara. Mediji su ih svrstali među najopsežnije u SAD.

Starešina hrama otac Dragan Veleušić rekao je za Tanjug da su počastvovani Grenelovim dolaskom i što se sastao sa predstavnicima "američkih" Srba, baš u glavnom i najvećem gradu Viskonsina u kome je srpska zajednica najbrojnija, u okviru predizborne kampanje kojoj je juče prisustvovao i predsednik SAD Donald Tramp.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar