Greminger: Važno je da Srbija nastavi sa reformama

Tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Greminger je istakao da je Srbija postigla znatan napredak na njenom programu reformi.

Važno je da zemlja nastavi reformski put, naveo je Greminger i dodao da Srbija ne treba da se ustručava da u potpunosti iskoristi ekspertizu OEBS-a.

Misija OEBS u Srbiji će nastaviti da sinhronizuje i prilagođava svoje aktivnosti prema evoluirajućim potrebama Srbije, kako bi bolje podržala ključne reformske procese u skladu sa prioritetima vlade, rekao je Greminger.

Istakao je da Srbija igra pozitivnu ulogu u promovisanju ekonomske saradnje u korist dugoročne stabilnosti i razvoja u regionu.

Sa srpskom premijerkom Anom Brnabić, Greminger je, između ostalog, razgovarao o inicijativama promovisanja međupartijskog dijaloga o izbornim pitanjima, pred održavanje parlamentarnih i lokalnih izbora 2020. godine.

Brnabićeva i Greminger su razgovarali i o Nacrtu medijske strategije, koja je centralna za zdravije medijsko okruženje i zasnovana na principima slobode medija, etike i profesionalizma, navedeno je u saopštenju OEBS-a.

Završetak i sprovođenje strategije su od ključnog značaja, rekao je Greminger.

On se sastao i sa ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem, kome je preneo da je Srbija pouzdan i aktivan partner u OEBS-u, što je i tokom predsedavanja OEBS-om 2015. dokazao promocijom regionalne saradnje i stabilnosti.

Greminger se sastao i sa zamenikom predsednika skupštine Veroljubom Arsićem, predstavncima opozicionih partija, kojima je istakao da je jaka opozicija ključan element demokratije, dok je u susretu sa predstavncima civilnog društva ponovo potvrdio da OEBS podržava njihov rad.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike