Gradonačelnik Banja Luke odgovorio na hrvatsku protestnu notu

Reagujući na protestnu notu Hrvatske, zbog otkrivanja spomen ploče majoru Tepiću, Stanivuković za banjalučke Nezavisne novine kaže da je poznato da na istorijske događaje gledamo drugačije i verovatno ima ulica u Zagrebu ili Hrvatskoj čiji se naziv narodu u Republici Srpskoj ne dopada.

Istakao je da Banjaluka, kao Grad nema ambiciju da komšijama određuje kako će obeležavati spomen na svoje ljude iz prošlosti.

"Major Milan Tepić je svetli primer Srbina koji se zakleo na odbranu zemlje koju je branio do kraja života, svestan da bi oružje iz kasarne bilo upotrebljeno protiv srpskog naroda. Major Tepić je žrtvovao svoj život za vernost sopstvenoj državi i vojsci, postupio je viteški, onako kako se očekuje od vojnika", istakao je Stanivuković.

Dodao je da je Banjaluka grad koji odaje počast junacima, ali i grad koji je zagledan u budućnost, poštujući sve narode koji žive u njemu.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova uputilo je protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova BiH povodom otkrivanja spomen ploče majoru JNA Milanu Tepiću u Banjaluci.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике