Gračanica, srušio se krov suda na starački dom i kontejnersko naselje

Opštinske službe su brzom intervencijom uspele da evakuišu korisnike staračkog doma i ugrožene stanovnike kontejnerskog naselja čiji su objekti oštećeni.

Deo krovne konstrukcije, koji se sa novoizgrađene zgrade Osnovnog suda srušio na starački dom, napravio je veliku materijalnu štetu na tom objektu.

Opštinske javne službe i službe za vanredne situacije su na terenu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović je na licu mesta, a sa svojim najbližim saradnicima obišao je i evakuisane štićenike staračkog doma i stanovnike kontejnerskog naselja na Padalištu.

Popović je nadležne organe pozvao da utvrde odgovornost.

"Na svu sreću u ovom incidentu nije bilo povređenih. Zahvaljujući brzoj intervenciji opštinskih službi evakuisani su ljude, koji su uplašeni. Tražićemo da se ceo projekat oko izgradnje suda ispita i utvrdi odgovornost za očigledno loše radove", naglasio je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića, za novu zgradu Osnovnog suda u Gračanici, odnosno njenu izgradnju, projekat i nadzor, Opština Gračanica nije bila nadležna.

Projekat i sredstva za izgradnju zgrade Osnovnog suda u Gračanici obezbedio je Sudski savet iz Prištine koji je takođe bio nadležan i za nadzor.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike