Gojkovićeva i Deđijang potpisali Protokol o saradnji

Komisija Narodne skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa NR Kine, koja predstavlja veći stepen saradnje, rezultat je Memoranduma o razumevanju između dva parlamenta, koji je potpisan u julu ove godine, tokom posete predsednka Svekineskog narodnog kongresa Srbiji, a u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva i opredeljenja Srbije i Kine da i dalje produbljuju političke, ekonomske, društvene i kulturne odnose.

Osnovana parlamentarna Komisija, koju će činiti poslanici dva parlamenta, na redovnim sastancima razmatraće teme od obostranog interesa i podsticati saradnju u okviru inicijative "Jedan pojas jedan put" i stvarati bolje pravno i političko okruženje za unapređenje kordinacije između strategija razvoja dve zemlje.

Komisija će, između ostalog, raditi na jačanju i kordinaciji u pogledu učešća u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, u cilju zastupanja zajedničkih interesa.

Gojkovićeva boravi u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini na poziv predsednika Svekineskog narodnog kongresa Džanga Deđijanga, saopšteno je iz Narodne skupštine Srbije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike