Gojković: Omerović se pozvao na diplomatski imunitet, zato nije uhapšen

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da se poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović na aerodromu u Frankfurtu pošto ga je policija privela pozvao na diplomatski pasoš i da je samo zbog toga oslobođen.

Gojković je odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja zašto nije bilo reakcije na to što je Omerović uhapšen u krađi parfema, tri karmina i jedne „mazalice“ na frankfurtskom aerodromu, rekla da je dobila izveštaj policije sa aerodroma i da se na tom slučaju radi.

„Zaista radim na tome da rasvetlim slučaj koji je bacio senku na ugled našeg parlamenta. Jedan izveštaj koji još nije za javnost sam dobila od nemačke policije sa aerodroma i moram zbog javnosti da kažem da se Meho nije pravdao za učinjeno delo nego se pozvao na diplomatski imunitet“, rekla je Gojković.

Ona je dodala i da izjavu policiji nije davao tako kako „postoji“ u medijima, a na slobodu je pušten samo zbog toga što se pozvao na diplomatski pasoš, a „ne zbog nekih drugih okolnosti“.

„Ako situacija bude ovakva kakva je u izveštaju nećemo potpisati produženje diplomatskog pasoša“, rekla je Gojković.

Šef SRS Vojsilav Šešelj je na početku sednice zahtevao odgovor zbog čega nije bilo reakcije na to što je Omerović krao na frankfurtskom aerodromu čime je kako je naveo, ukaljao ugled Srbije.

On je pitao i može li takva ličnost biti predsednik Odbora za ljudska prava Skupštine Srbije i zašto nije smenjen na današnjoj sednici tog odbora.

Meho Omerović priveden je nedavno na aerodromu u Frankfurtu jer je iz fri šopa izašao, a da nije platio kozmetiku koju je uzeo. Omerović je to u medijima pravdao stomačnim problemima.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike