Gojković i Naidu: Odnosi Srbije i Indije dobri, obavezuju na unapređenje

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i potpredsednik Indije i predsednik Gornjeg doma parlamenta te zemlje Venkaj Naidu ocenili su danas da njegova poseta Srbiji ima istorijski značaj, jer je to prva poseta visokog zvaničnika Indije Srbiji posle više decenija.

Gojković i Naidu su ocenili da dve zemlje imaju višedecenijsko prijateljstvo, zasnovano na poverenju, poštovanju i razumevanju, koje ih obavezuje da odnose unapređuju u svim oblastima.

Gojković je zahvalila na „čvrstom, principijelnom i nepromenljivom stavu po pitanju Kosova“ i dodala da je Indija država koja je poznata po svojim principijelnim pozicijama poštovanja međunarodnog prava.

Naidu je kazao da je važan razvoj ekonomske saradnje, kao i da mnoge kompanije iz Indije investiraju u Srbiju, te izrazio nadu da će nastaviti uspešno da rade i da će ta ulaganja i otvaranje novih radnih mesta dodatno učvrstiti veze dve države. 

On je napomenuo da se već beleži rast trgovinske razmene, kao i da ima potencijala za dodatnu saradnju u oblasti farmaceutske industrije, poljoprivrede i prehrambene industrije, ali i u mnogim drugim oblastima i zahvalio na odluci Srbije da ukine vize za građane Indije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike