Gojković: Apsolutno se može podrediti trenutnom stanju tvrdnja Vučića da će virus biti savladan

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je danas da se tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića izrečena 12. jula, da će virus biti „savladan u Srbiji u sledećih 20 dana“, apsolutno može podrediti trenutnom epidemiološkom stanju u Srbiji.

„Aleksandar Vučić želi da se što pre situacija dovede u optimalan nivo. Mi smo krajem jula imali nešto za što smo očekivali da će biti potrebno dve do tri nedelje aktivnih mera, i za to smo uveli mere u periodu između 5. i 10. jula“, kazao je Gojković na konferenciji za novinare u Palati Srbija u Beogradu.

Gojković je kazao da borba protiv korona virusa neće biti kratka, ali da je „istina“ da se Srbija nalazi na dobrom putu.

Gojković je rekao da informatička grupa Kriznog štaba radi na razvoju aplikacije koja će pomoći u praćenju kontakata zaraženih korona virusom i da će uskoro javnost biti detaljnije obaveštena o tome.

„Već duži vremenski period aplikacije rade u zemljama istočne i jugoistočne Azije, i pokazale su se veoma dobro u ovoj situaciji“, dodao je Gojković.

Govoreći o osobama zaraženim korona virusom, Gojković je rekao da je veliki broj pacijenata u Srbiji gojazan, a posledično tome imaju i dijabetes.

Naveo je da su Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Ministarstvo zdravlja intenzivno radili na programu aktivnosti za poboljšanje stila života.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike