Glumac Branislav Vidaković pravosnažno osuđen na 100.000 dinara kazne za nedozvoljeno držanje droge

Ilija Marković koji je sa Branislavom Vidakovićem bio u vozilu u trenutku hapšenja u julu prošle godine pravosnažno je osuđen na godni i po dana zatvora zbog neovlašćene prepordaje heroina i i oduzeto mu je 38,34 grama heroina, tri mobilna telefona i dve digitalne vagice,

Ovom odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog uda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 16. aprila ove godine.

Marković je osuđen jer je 17. jula 2020. godine, u stanu i drugim prostorijama neovlašćeno radi prodaje držao 38,34 grama heroina, a Vidaković pomentu količinu radi lične upotrebe.

U presudi se navodi da su policijski službenici ispred stana prišli vozilu u kome su se nalazili Marković, na mestu vozača, i Vidaković, na mestu suvozača i pokazali službene legitimacije pokušavajući da zaustave vozilo glasno uzvikujući Stoj policija.

Međutim Marković je vozilom krenuo naglo unazad u nameri da pobegne i nakon par metara udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio i nije hteo da izađe iz vozila, pa je policijski službenik je prišao vozilu i šakom razbio prozor.

Kod Markovića su u hirurškoj maski koju je nosio na licu pronađene dve PVC kesice sa heroinom. U garaži koju je koristio Marković, u rerni šporeta pronađena jedna konzerva u kojoj se nalazilo 8 PVC paketića sa heroinom, a u samoj kućii dve digitalne vagice za precizno merenje sa tragovima heroina.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode – da je on (Vidaković) prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

(Kraj) mlj/

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар